Services.

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Strategie & concept

Waar gaat het over? Wat is het probleem, waar zit de buikpijn of wat is de uitdaging?

Vooraleerst zullen we een gezamelijk startpunt bepalen. Waar staat het merk voor, wat is het verhaal en aan wie vertellen we het.

Op basis van het merkverhaal zal een eerste concept worden ontwikkeld. “A roadmap to succes” aldus de vele quotes websites.

Creatie & creativiteit

Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets creëren vraagt een vrije geest, wars van trends en conventies. Denkers.

Het concept geeft houvast en richting. Middelen vrij om zo tot de essentie te komen.

Ontwikkeling & productie

Symphony is een term die Tobias Ontwerpen op het lijf geschreven is.

Ogenschijnlijk onmogelijke combinaties en verbanden blijken mogelijk. Juist het doorvertalen van een sterk concept is een van de krachten. Door een zeer brede kennis op het gebied van technologie, media en middelen, digitaal en analoog, ontstaan de meest verrassende oplossingen. Doeners

Tobias Ontwerpen maakt deel uit van het NOOMATS netwerk waardoor een schat aan kennis en kunde altijd paraat staat.

Ambitie & resultaat

Voor Tobias Ontwerpen is de weg naar de oplossing erg belangrijk. Voor de opdrachtgever gaat het om het resultaat, en terecht.

Samen stellen we de ambitie. Het is altijd een samen-werking en dit vraagt inzet van alle betrokkenen. Alleen dan komen we tot grootse resultaten waar iedereen trots op mag zijn.

Tobias Ontwerpen is een creatief bureau dat opdrachtgevers helpt op verrassende wijze haar boodschap te delen.

De projecten van Tobias Ontwerpen blinken uit in eenvoud; geen frutsels en ruis; een sterk geloof in de kracht van de onverwachte combinaties. Door nieuwe technologieën, verrassende vormgeving en een uitdagende user experience ontstaan ontwerpen waar men zich mee wil identificeren.

Tobias Ontwerpen maakt authentieke, bijzondere en creatieve merk- en productbelevingen.

Met als uitgangspunt creativiteit werkt Tobias Ontwerpen aan concepten en ideeën die verlangens, behoeftes en verbeelding van de gebruiker prikkelen. Met als essentie de interactie tussen mens en haar directe omgeving.

Concepting is wat Tobias Ontwerpen doet, met een unieke combinatie van technisch inzicht, creativiteit en kennis van verschillende media. Creativiteit is de basis voor het concept en dit staat centraal in het hele verdere proces.

Het stopt niet bij concept- en ontwikkelteams, maar beslaat de hele groep die samenwerkt aan het product, van begin tot eind. Juist door die kruisbestuiving worden de beste resultaten bereikt en vinden we antwoorden op ‘wat is belangrijk voor mij? Hoe richt ik mijn leven in? Hoe maak ik mijn ambities waar en wat kan daaraan bijdragen?’

Dit geldt niet alleen voor individuen, maar juist ook voor organisatie, merken en concepten.

....een aantal opmerkingen

Bredaas Museum

Voor de tentoonstelling ‘In kringen van de jonge Vincent’, 17/7-1/11 2015, heeft Breda’s Museum op bijzonder plezierige wijze samengewerkt met Tobias Baeten en Marnix van de Vijver – beiden ondernemers en onderdeel van Noomats-, waarbij een specifiek onderdeel ‘natuurbeleving’ min of meer exclusief bij hen werd belegd, terwijl van hen tevens werd verwacht dat zij zouden bijdragen aan harmonische afstemming van de verschillende onderdelen. Een gecompliceerde opdracht onder hoge tijdsdruk én met beperkingen terzake het budget.

Tegen deze achtergrond heb ik deze Noomats leren kennen als opvallend creatief, als flexibele teamspelers, met een enorme betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het eindproduct. Mede door hun bijdrage is de tentoonstelling inhoudelijk een groot succes geworden. Breda’s Museum heeft het publiek verrast met de combinatie van enerzijds een museale benadering met kunst als uitgangspunt en anderzijds de verrassende beleving van de natuur als inspiratiebron. De samenwerking tussen alle partijen, inclusief betrokkenen bij het project ‘Omtrent Vincent’ is door de positieve attitude van Noomats een inspirerende ervaring geweest.

Het project werd gerealiseerd binnen budget, deadlines werden gehaald, in communicatie en publiciteit werd met enthousiasme ondersteund en tijdens de werkzaamheden werd gastvrij omgegaan met pers en relaties die onder meer voor een preview werden uitgenodigd.

Kortom, heren CHAPEAU! En beslist voor herhaling vatbaar.

Vera E.M. Hoogsteden – Breda’s Museum

Gemeente Breda

“Tobias heeft dankzij zijn film- en fotomateriaal een wezenlijke bijdrage geleverd aan de week van de Veiligheid in Breda. Tobias is een toegankelijke persoonlijkheid. Hij is betrouwbaar, zeer flexibel en communicatief. Tobias weet op een bijzonder goede wijze een balans te vinden tussen de wensen van de opdrachtgever en zijn artistiek inhoudelijke invulling hiervan”.

Jeanne Teuwsen – Coördinator integrale veiligheid at Gemeente Breda

KvK Danst

De uitreiking van de Prijs Creatief Ondernemerschap is dit jaar in een geheel nieuwe jas gestoken dankzij de spetterende presentatie van Tobias Ontwerpen en Imagination Lab. Onder grote tijdsdruk, binnen budget een vernieuwde presentatie realiseren is een prestatie van formaat. Tobias Baeten en Marnix van de Vijver wisten onze zakelijke wensen creatief te vertalen in toepassing van technieken, dans en geluid. Een absolute aanrader.
Dank voor de fijne samenwerking!

Andrée Tankink – bedrijfsadviseur KVK Zuidwest-Nederland

logo-noomats

Tobias Ontwerpen is een van de initiatiefnemers van het creatieve netwerk NOOMATS.

Creatieve nomaden die krachten, kennis en energie bundelen en projecten uitvoeren die individuele expertises overstijgen. Binnen deze club van professionals zijn disciplines als vorm en esthetiek, storytelling, film en fotografie, robotica en software ontwikkeling en vooral concepting sterk vertegenwoordigd.

de klanten:

Ad Ballon
Autisme Begeleiding Breda
Avans Hogeschool
B&R Design
Battery Battery Communicatie
Beiersdorf – Nivea
Biesbosch Evenementen
B-inmotion
BredaPhoto
Bulle Coaching
CBK Dordrecht
Citowoz
De Longte
Deltaforte BV
Dominicus College
Dordrechts museum

Eclips AV Productions
Euretco BV
Fontys hogescholen
Gemeente Breda
Gemeente Dordrecht
Gemeente Sluis
Gemeente Utrecht
Gemeente Zaandam
Gepatto interactive media
Graffiti-EX
Gsus
Heidelberg Cement Group Benelux
i-did
Imagination lab
Kamer van Koophandel
La Bellezza

Less energy
Leolux
LUX theater
Mascha Brunia Interieurs
Mireille Geijsen Grafisch Ontwerper
Moooi
Natuurlijk Doen
NHTV Hogeschool
Noppies
NorthernLight
Open Monumentendag
Piet Kookt
RET Rotterdam
ROC West Brabant
Rozenbrood
Sharpen your business

Sint Lucas Creative Community
Spotless Mind Storytelling
Springvorm graphic design
Staatsbosbeheer
Stichting DB Surround
Stichting Domkerk Utrecht
Stichting Surf / SURFfoundation
Surfnet
Tevoorschijn
Thieme Communicatie en Design
Tinker Imagineers
Thieme Grafimedia groep
Villa Boerebond
Vredenburg Muziekcentrum
Zeebenen film

collega’s waar we prachtig mee samenwerken:

Annika Schrijft
Apvis
Architectenbureau Buitenom
Atelier Kee
B&R Design
Battery
Gepatto Interactive Concepts
Het Derde Bedrijf
Imagination Lab
La Bellezza
Lameco Development
Mark Zeilstra fotografie
Mireille Geijsen
Nico Parlevliet
Ooxo
Opera Graphic Design
Rozenbrood
Spotless Mind Storytelling
Springvorm Graphic Design
SSGi
Studio Manuela Porceddu
Thomas Dahm Graphic Design
Zeebenen Film